Make your own free website on Tripod.com

Training

    Home           Sven en Ruby           Foto's         Agenda        wedstrijd    

 

Ik werk tijdens de training voornamelijk met de clicker en gebruik die motivator, die voor de hond het beste werkt. Voor Sven is dat bijvoorbeeld knakworst, terwijl Ruby een bal of de frisbee hoog in het vaandel heeft staan.

Motivatie kun je zien!!! Op het moment dat jij voor jouw hond de juiste motivator(bv. speeltje of voer) in handen hebt, wordt je hond actief, zijn ogen worden groter, zijn bek gaat open: hij wordt gretig. Blijft je hond passief voor je staan, dan wil dat zeggen dat de motivator niet geschikt is en dat je hond niet gemotiveerd is daarvoor te werken. Je zult dan iets anders moeten verzinnen.

Heb je de juiste motivator gevonden dan kun je je hond daarmee in de juiste positie lokken (lure-methode) en hem ermee belonen als hij de positie correct uitvoert. Als je merkt dat je hond makkelijk in de juiste move te sturen is, ga je je commando toevoegen op het moment dat hij de beweging uitvoert. Een volgende stap is de hond in de juiste positie te lokken en het commando te geven, maar zonder de motivator in je hand. Wordt de beweging correct uitgevoerd dan clicken en belonen met de motivator, die je dan bv. uit je zak haalt.

Uiteindelijk ga je je handbeweging om je hond in positie te krijgen, steeds kleiner maken, tot het gewenste eindresultaat. Zodra je hond meerdere oefeningen beheerst kun je een routine in elkaar gaan zetten. Lees hier hoe je dat doet.

Welke oefeningen zijn er zoal; hier volgt een kleine greep uit de mogelijkheden:

           

Weave                        Eight                                Heel                    under

 

           

Hoog                            Pootjes                                Up                        Rond